Directorul executiv adjunct al operatorului telecom France Telecom a fost destituit dupa saptamani de critici asupra management-ului care a stat la baza valului de sinucideri printre angajatii companiei, scrie BBC News.
Directorul executiv adjunct Louis-Pierre Wenes va fi inlocuit de Stephanie Richard, directorul operatiunilor internationale, a anuntat France Telecom intr-un comunicat de presa.

Sindicatele din Franta acuza modelul de organizare din cadrul companiei pentru cele 24 de sinucideri si alte 12 tentative ale angajatilor din ultimele 20 de luni.

France Telecom a anuntat ca rata de sinucideri este neobisnuita pentru o companie de aceasta dimensiune. Compania a disponibilizat aproximativ 22.000 de angajati in perioada 2006-2008.

Louis-Pierre Wenes si actualul director executiv Didier Lombard s-au confruntat cu cereri de destituire, dar Lombard a beneficiat de sustinerea guvernului francez, care inca detine 27% din companie.

Luna trecuta, Lombard a anuntat inchiderea "spiralei mortii" din cadrul firmei printr-un program de ajutor, oferind mai multa consultare psihologica si suspendand toate transferurile de personal.

Un purtator de cuvant al sindicatului francez CGC-UNSA a salutat demiterea lui Wenes. Sindicatele franceze au cerut renuntarea la restructurari si a altor planuri de outsourcing.

Ultimul caz de sinucidere a avut loc saptamana trecuta, cand un barbat in varsta de 51 de ani a sarit cu masina intr-o prapastie. El a lasat un bilet de adio in care incrimina "atmosfera" din cadrul companiei in care lucra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri