PayPal, cel mai mare procesator de plati online din lume, intentioneaza sa deschida platforma de plati electronice pentru dezvoltatorii exteriori care vor construi instrumente ce vor fi folosite in tranzactiile financiare, scrie InformationWeek.

"Vom oferi modalitati de a patrunde in sistemul PayPal care va permite oricui din orice industrie sa dezvolte noi modele de plata", a declarat presedintele PayPal, Scott Thompson, in cadrul evenimentului Web 2.0 Summit care se desfasoara la San Francisco.

Mutarea este menita pentru a imbunatati noile modalitati de tranzactionare online PayPal din televiziuni, publicitate touch-screen, computere, telefoane mobile si chiar "instrumente inteligente".

PayPal, detinut de site-ul de licitatii online eBay, deja colaboreaza cu producatori de electronice, companii software si dezvoltatorii de aplicatii pentru a implementa idei de tranzactionare mult mai creative, a declarat Thompson.

PayPal urmeaza tendinta Facebook, care a anuntat ca isi "deschide" platforma software pentru a permite dezvoltatorilor exteriori sa contribuie cu mini-aplicatii la site-ul retelei sociale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si