Ericsson AB, cel mai mare producator de retele de telefonie mobila din lume a inregistrat un profit net mai mic cu 71% in trimestrul al treilea in contextul in care clientii au redus cheltuielile si concurenta chineza a redus preturile.

Profitul net a scazut la 810 milioane coroane (118 milioane dolari), de la 2,84 miliarde coroane in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania, relateaza Bloomberg citat de NewsIn.

Analistii estimau un profit de 1,97 miliarde coroane si vanzari de 50,4 miliarde coroane.

Directorul executiv Carl-Henric Svanberg a declarat ca piata este mai "dura" si conditiile de creditare din unele economii emergente sunt inca dificile.

Ericsson se confrunta cu o scadere a vanzarilor in sectorul echipamentelor de telecomunicatii, in contextul in care operatori precum TeliaSonera AB reduc investitiile, iar alti concurenti, intre care grupul chinez Huawei Technologies, pot vinde echipamente la preturi mai mici.

"Exista o concurenta acerba de preturi din partea companiilor precum Huawei si putem observa acest lucru in cifrele prezentate de Ericsson", a declarat Fredrik Thoresen, analist in cadrul DnB NOR.

Furnizorii de echipamente de telecomunicatii au fost afectati de criza economica, ce a redus cererea din partea operatorilor de telefonie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si