Sistemul de operare Windows 7 lansat de Microsoft in aceasta saptamana se dovedeste a fi sistemul pe care companiile il asteptau, arata un studiu recent, citat de PC World.

Potrivit studiului, 76% dintre cele 1.600 de companii din intreaga lume care au participat la sondaj au declarat ca vor instala in urmatoarele luni noul sistem de operare, in timp ce doar 30% dintre companii au raspuns ca vor adopta noul sistem de operare in a doua jumatate a lui 2010.

Studiul, condus de organizatiile independente Information Technology Intelligence Corp (ITIC) si Sunbelt Software, sugereaza o rata de adoptie care nu a mai fost atinsa de la lansarea Windows 2000.

Rezultatele studiului mai arata ca 78% dintre cei care au testat versiunea beta a Windows 7 au avut o experienta "buna" sau "excelenta" cu aceasta. Aceste date arata ca Microsoft a reusit sa depaseasca punctul critic pe care l-a atins Windows Vista.

Aceste rezultate reprezinta o veste buna pentru Microsoft si scoate din incurcatura compania dupa lansarea Windows Vista, sistem de operare pe care consumatorii de tip corporate l-au criticat pentru prestanta.

Versiunea beta a Windows 7 se pare ca a generat un raspuns pozitiv pentru noul sistem de operare si primit destul de putine critici din partea analistilor.

Pentru cei care nu intentioneaza sa adopte Windows 7, cel mai mare competitor al acestuia este Windows XP, deoarece consumatorii sunt inca satisfacuti de acesta, iar companiile nu dispun de mijloace necesare pentru adoptarea acestuia. Desi recesiunea globala inca se resimte, rata de adoptie pentru sistemul de operare este surprinzator de mare si ramane de vazut cate companii vor indeplini intentiile privitoare la cumpararea Windows 7, mai anunta raportul.

De asemenea, potrivit raportului, succesul Windows 7 reprezinta o veste buna si pentru producatorii hardware care au avut de suferit dupa ce consumatorii au preferat sa cumpere PC-uri cu Windows XP in locul celor cu sistem de operare Windows Vista.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Microsoft anunta o noua actualizare pentru Windows 10