Producatorul american de telefoane mobile Motorola intentioneaza sa vanda divizia de retele care cuprinde serviciile de televiziune prin cablu de tip set-top box pentru aproximativ 4,5 miliarde dolari, scrie Wall Street Journal.
In ultimul trimestru, divizia a inregistrat vanzari de 2 miliarde dolari, in scadere cu 15% fata de anul trecut. De asemenea, profitul operational a fost de 199 milioane dolari.

Analistii considera ca acest profit operational ar putea fi destul de atragator pentru cateva companii de investitii, ca TPG si Silver Lake Partners, care in 2000 au vrut sa cumpere intreaga companie pentru 17 miliarde dolari, anunta WSJ.

Wall Street Journal scrie ca fondurile obtinute in urma vanzarii ar putea fi folosite pentru relansarea diviziei de telefoane mobile a Motorola. Cu doar un an in urma, Motorola a anuntat planurile de a-si separa divizia de telefoane mobile. Aceste planuri au fost ulterior amanate si nu se stie daca vor fi afectate de aceasta vanzare.

Prin aceasta vanzare, furnizorul de echipamente si telefoane mobile incearca sa echilibreze declinul vanzarilor. Operatiunile separate vor include o divizie de telefoane mobile, o divizie de retele pentru televiziune prin cablu si o divizie de transport de energie electrica.

Alte companii care ar putea fi interesate de divizia scoasa la vanzare sunt Samsung Electrinics, Huawei Technologies, Ericsson si Pace. JPMorgan Chase, Goldman Sachs si Centerview Partners vor superviza vanzarea Motorola. De asemenea, compania intentioneaza sa isi divizeze afacerile din telefonia mobila.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lenovo lanseaza primul PC 5G din lume la 1.500 de dolari