Serviciile multimedia vor depasi mesajele text (SMS) in acest an, dupa ce a devenit principala sursa de venit non-voice a operatorilor mobili din regiunea Asia-Pacific, anunta compania de cercetare IDC.

Pe fondul lansarii de telefoane avansate, serviciile multimedia ar putea ajunge pana la sfarsitul acestui an la 16,34 miliarde dolari sau 11% din veniturile totale ale operatorilor mobili.

Mesajele text (SMS), o importanta sursa de venituri in ultimii ani, ar putea sa contribuie cu aproximativ 10% sau 14,65 miliarde dolari la incasarile totale ale operatorilor mobili, a anuntat IDC.

Descarcarile de tonuri de apel si fotografii sunt factori initiali de crestere al serviciilor mobile multimedia, care acum includ jocuri, clipuri muzicale si alte aplicatii.

IDC a anuntat ca anul trecut mesajele text au acumulat 10,3% din veniturile totale ale serviciilor mobile, serviciile multimedia reprezentand 10,1%.

"IDC estimeaza ca ponderea SMS-urilor va ramane constanta la 10% in urmatorii ani, in timp ce serviciile multimedia vor continua sa urmeze o traiectorie de crestere", a anuntat compania de cercetare.

Datele IDC arata ca din 2013, veniturile provenite din serviciile multimedia din regiunea Asia-Pacific vor ajunge la 45,25 miliarde dolari, aproape dublu fata de 18,18 miliarde dolari in venituri din mesaje text.

Noile telefoane mobile dispun de sisteme de operare avansate si de conectivitate la Internet, ceea ce le permite abonatilor sa achizitioneze si sa imparta continut cu usurinta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri