Directorul financiar al Microsoft va parasi compania

Cel mai mare producator software, Microsoft, a anuntat ca directorul financiar Chris Liddell va demisiona din functie dupa aproape cinci ani pentru a cauta o noua pozitie care sa extinda cariera sa, scrie Bloomberg.

Liddell va parasi compania pana la sfarsitul anului, a anunta Microsoft. Acesta va fi inlocuit de Peter Klein, care a ocupat functia de director financiar al diviziei business si server, cele mai importante segmente ale companiei, dupa vanzari.

Managerul s-a alaturat echipei Microsoft in 2005 si a fost primul angajat din afara companiei care a ocupat functia de director financiar. In anul fiscal trecut. El a coordonat reducerile cheltuielilor in valoare de trei miliarde dolari, care a cuprins si primele disponibilizari Microsoft, ca raspuns la cererea scazuta ce a provocat primul declin anual al companiei. Liddell ar putea cauta o pozitie mai importanta intr-o alta companie, a declarat un analist.

"Chris Liddell paraseste compania pentru a conduce propria companie", a declarat Brent Thill, analist UBS. "El a facut o treaba excelenta in cadrul companiei si nu i se poate reprosa nimic", a adaugat acesta.

Liddell a luat in considerare cu mult timp inainte plecarea de la Microsoft si a discutat despre planurile sale cu directorul executiv Steve Ballmer, potrivit unei persoane apropiate situatiei. El l-a informat pe Ballmer in privinta deciziei sale finale dupa intalnirea actionarilor Microsoft care a avut loc in urma cu o luna.

De asemenea, Liddell ar putea prelua functia de director executiv al unei companii IT, a declarat Heather Bellini, analist ISI Group. Analistul se asteapta ca un anunt legat de aceasta miscare sa fie lansat in urmatoarele saptamani.

Inainte de venirea la Microsoft, Liddell a fost director financiar la International Paper Co, cel mai mare producator american de cutii de carton. Cat timp a lucrat la Microsoft, Liddell a jucat un rol cheie in incercarea nereusita de preluare a Yahoo si a gestionat prima emisiune de obligatiuni din istoria comapaniei, care a avut loc in acest an.
Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri