Nokia Oyj, cea mai mare companie mondiala de telefoane mobile, a dat in judecata Samsung Electronics, LG Display Co, AU Optronics Corp si alti producatori de ecrane cu cristale lichide (LCD Liquid Crystal Display) pretinzand ca acestia sunt complici la fixarea preturilor pe piata in care opereaza.

Procesul intentat de Nokia se bazeaza pe aceleasi argumente pe care le-a invocat AT&T, una din cele mai mari companii de telecomunicatii din Statele Unite, impotriva producatorilor de display-uri cu cristale lichide, informeaza Bloomberg.

Nokia Oyj acuza Samsung, cel mai mare producator mondial de ecrane cu cristale lichide, si alti sase jucatori din aceeasi piata, de faptul ca acestia conspira, in mod ilegal, pentru a creste pretul produselor pe care le furnizeaza peste nivelul indicat de un mediu competitiv.

“Conspiratia a crescut artificial pretul celor mai noi display-uri cu cristale lichide incorporate in produsele LCD achizitionate de Nokia, determinand compania sa plateasca mai mult”, se arata in plangere.

Nokia solicita daune nespecificate, precum si un ordin de a opri acordul companiilor implicate in fixarea preturilor in piata de LCD-uri.

Executiv Nokia: Nu este exclusa o vanzare a diviziei de telefoane mobile


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Proprietarul Pro TV a scazut pe bursa dupa anuntul vanzarii