Astfel, furnizorul mondial de echipamente si servicii de telecomunicatii vrea sa angajeze la noul centru, pana la sfarsitul lui 2010, inca 200 de persoane care vor oferi servicii de intretinere pentru retele ale unor operatori telecom din Europa occidentala.

"Sectorul serviciilor este o zona in care investim tot mai mult", potrivit lui Stef Van Aarle, sef servicii EMEA.

In efortul de a anticipa tendintele pietei, Alcatel-Lucent va investi in continuare in inovatie si in oameni, bugetul la nivel global ajungand chiar si la milioane de euro, arata Aarle.

In acest sens, Romania este o piata atractiva pentru companie. "Are o pozitie strategica pentru comunitatea Alcatel-Lucent, oamenii sunt bine pregatiti", a adaugat el.

Chiar daca Romania este atractiva pentru Alcatel-Lucent, piata nu va arata la fel de provocator ca si tara in 2010.

"Clientii nostri traiesc astazi. Romtelecom pierde clienti pe segmentul de telefonie fixa, operatorilor mobili le scad veniturile, isi pierd si ei din baza de clienti. Cred ca, la fel ca anul trecut, si in 2010 vom asista la o piata reticenta, care nu se va mari. Operatorii nu isi vor creste cheltuielile", a spus Raoul Ros, directorul general al Alcatel-Lucent Romania.

Insa, chiar daca nu vom vedea crestere pe plan local, Van Aarle crede ca situatia ar putea arata putin diferit la nivel mondial, unde va putea fi sesizata o mica crestere.