Federatia Sindicatelor din Comunicatie (FSCOM) cere Romtelecom, care a anuntat ca va restructura 600 de posturi, sa incerce cai alternative de reducere a cheltuielilor si sa analizeze situatia reala a fiecarui domeniu in parte.
"Intelegem nevoia de restructurare, suntem de acord ca sistemul trebuie reorganizat pe baza de eficienta, profesionalism si servicii de calitate, insa cerem Romtelecomului trei lucruri foarte clare: sa incerce cai alternative de reducere a cheltuielilor (eliminarea cheltuielilor materiale inutile, diminuarea numarului si a drepturilor functiilor de conducere, limitarea deplasarilor, bonusurile acordate echipei manageriale, team building etc, angajarea personalului strain cu salarizare la nivelul UE); sa analizeze situatia reala a fiecarui domeniu in parte, prin consultare cu partenerii sociali, si sa nu se atinga de zonele in care personalul este insuficient; sa respecte intocmai legislatia muncii", se arata in comunicatul trimis de FSCOM si citat de NewsIn.

Federatia spune ca a evitat, pana in prezent, sa anunte actiuni de protest intr-o perioada si asa dificila din punct de vedere economic si social, si asteapta ca Romtelecom sa isi puna ordine in strategii si sa prezinte un plan de actiune coerent, corect si real, precum si demararea impreuna a unui plan social.

Federatia Sindicatelor din Comunicatie avertizeaza conducerea Romtelecom, Consiliul de administratie al companiei, cat si Guvernul Romaniei care, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, detin 46% din actiunile societatii, "sa nu faca niciun pas gresit si nici un abuz din punct de vedere legal atunci cand va trece la disponibilizarile de personal in cadrul companiei".

FSCOM precizeaza ca fiecare caz de desfacere a contractului de munca in orice forma, ce implica un membru afiliat la FSCOM va fi verificat in cele mai mici detalii de juristii si avocatii federatiei si de cei ai Blocului National Sindical.

"In cazul in care se va constata cea mai mica abatere de la textul legilor in vigoare, se va trece la deschiderea de procese. Cum nu exista inca nicio strategie coerenta din partea Romtelecom axata pe necesitatea de informare, pe obligatiile privind transparenta decizionala si dialogul social, tinand cont de lipsa oricaror estimari realiste in privinta organigramelor si activitatilor desfasurate pentru a vedea exact unde exista personal excedent si unde este nevoie de suplimentarea numarului de angajati, federatia a inceput sa faca pregatirile necesare pentru a sanctiona administratia Romtelecom prin mijloacele legale pe care le are la dispozitie", mai precizeaza FSCOM.

Federatia specifica ca daca se vor face disponibilizari de personal din sectoare reprezentate de FSCOM unde numarul de posturi este deja subdimensionat, vor cere Guvernului Romaniei, respectiv MCSI, "sa uzeze de drepturile pe care le confera numarul de actiuni detinute in cadrul Romtelecom".

Romtelecom a anuntat recent ca va reduce 600 de posturi in cadrul organizatiei de Operatiuni, angajatii disponibilizati urmand sa primeasca pachete compensatorii, cuantumul acestora fiind stabilit in functie de vechimea la locul de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri