In cautarea unei noi abordari a imprimarii si imagisticii la Milano, Nestle Italia opereaza 18 unitati de productie si doua depozite in intreaga tara, inclusiv trei centre importante in Padova, Parma si Perugia.

De-a lungul anilor, flota de echipamente de imprimare si imagistica a crescut la 400 de imprimante si 56 de copiatoare in timp ce cele trei fabrici principale si depozitele detin 158 de echipamente. Nestle Italia produce in mod uzual 12 milioane de pagini alb-negru si 1,8 milioane de pagini color pe an.

“Am decis sa ne reanalizam mediul de imprimare si imagistica inainte de a scapa costurile de sub control, cu obiectivul de a le reduce, dar si de a simplifica managementul prin consolidare, a imbunatati suportul si a micsora volumul de consumabile. Numarul de cartuse de toner si cantitatea de hartie cresteau constant de la an la an,” explica Tiziano Stoppa, manager in cadrul departamentului tehnic al Nestle Group Italia.

In concordanta cu un acord international semnat intre Nestle Group si HP in urma cu trei ani, Nestle Italia a abordat HP si a cerut o solutie recomandata in aceasta situatie.

Solutia de servicii de imprimare administrata (MPS) implica inlocuirea celor 400 de imprimante de la sediul central cu 132 de dispozitive de imprimare multifunctionale HP si pozitionarea lor in mod strategic in cele trei cladiri de birouri. In conditiile in care personalul lucreaza pe 32 de etaje, toate nivelele au cate un echipament A4 monocrom iar unele nivele au echipamente color sau A3. O solutie similara de consolidare s-a aplicat in locatiile din Padova, Parma si Perugia. Pe ansamblu, solutia consolideaza flota de echipamente cu 71 de procente.

Nestle Italia a dat la schimb vechile sale echipamente si ia in leasing noile echipamente intr-un sistem de plata pe masura intrebuintarii. Intreaga afacere valoreaza, in cinci ani, 1,8 milioane euro si include intretinere, suport tehnic prin intermediul pachetului de servicii HP Care Packs cat si livrarea si debarasarea in siguranta a cartuselor de toner.

Dupa implementarea solutiei HP MPS, costurile au scazut cu 23 de procente iar consumul de hartie s-a redus cu 20%, echivalentul anual al 2,76 miloane de foi sau 5.500 de topuri.

Grupul elvetian Nestle a inregistrat in 2009 un profit net peste asteptari, de 10,4 miliarde franci (7,1 miliarde euro), si a anuntat o majorare a dividendelor, in contextul in care prevede o accelerare a cresterii organice in 2010.