Grupul polonez NetMedia, cu operatiuni in turismul online, a ales firma romaneasca C&D Solutions pentru a-si extinde operatiunile pe plan local deoarece Romania este o piata strategica, potrivit lui Daniel Dobrita, administratorul si fondatorul site-urilor turistice TourismGuide.ro si AllSeasons.ro.
Dupa mai multe oferte de preluare si la mai bine de un an de la demararea discutiilor cu NetMedia, C&D Solutions a decis sa bata palma cu grupul polonez pentru suma de 160.000 euro.

Criza economica a influentat valoarea tranzactiei - "daca am fi asteptat un moment prielnic, este posibil ca suma sa fi fost mai mare, dar nu cu mult", a spus pentru Wall-Street Daniel Dobrita (foto).

Totusi, el sustine ca momentul actual a fost cel potrivit pentru o tranzactie, deoarece cu ani in urma nu existau competitori pe piata turismului online.

"In prezent insa lucrurile s-au schimbat. Credem ca aceasta este sansa de a creste si de a ridica activitatea la alt nivel."

Intrebat care este motivul pentru care grupul NetMedia a ales sa investeasca in proprietarul site-urilor TourismGuide.ro si AllSeasons.ro, Dobrita a spus ca motivul este clar.

"Au vrut sa faca bani si sa se extinda. Romania nu doar ca are nevoie de o astfel de investitie si de servicii noi, dar este si o tara strategica pentru ei. Turismul online romanesc este foarte departe de cel al Poloniei, si nu numai", a explicat el.

C&D Solutions a inregistrat afaceri de 650.000 euro anul trecut. In 2010, activitatea companiei se va concentra pe comercializarea serviciilor turistice, plecand de la cazari individuale pana la croaziere de lux.

"Un factor foarte important il va avea si dezvoltarea segmentului business travel, care se doreste a fi pilonul numarul doi in dezvoltarea pe urmatorii 2 ani de zile. In momentul de fata, strategia este sa ne concentram si sa finalizam la timp implementarea noi concepte in TourismGuide.ro, cum ar fi: Instant Booking pentru Romania, Instant Booking la peste 80.000 de unitati de cazare din lume, bilete de avion, servicii de rent a car etc.", a aratat Daniel Dobrita.

Referitor la pachetul ramas, de 30% din actiuni, el nu crede ca va fi vandut. "Posibil sa exista modificari la nivel de parti sociale dupa 2 ani."
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri