Flamingo va deschide la Calafat, in judetul Dolj, magazinul cu numarul 100 din Romania. In ämagazinul aniversarô ce va avea 100 de metri patrati si care a necesitat o investitie de aproximativ 80.000 euro va fi comercializata intreaga gama de produse Flamingo: calculatoare si periferice, hardware si software, sunet si imagine, GSM.

äAnul 2005 a fost unul foarte bun, plin de evenimente semnificative pentru Flamingo. In iunie am inceput cu oferta publica initiala pe care am continuat-o cu listarea actiunilor la bursa in luna iulie. Acum marcam un punct important in extinderea lantului national de retail Flamingo. Speram ca si anul care vine sa fie la fel de plin de bucurii pentru Flamingo si partenerii saiô, a declarat Eduard Samson, presedinte Flamingo Computers. Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de IT&C&CE de la noi.

Conform datelor furnizate de IDC, anul trecut Flamingo si-a intarit pozitia de lider pe piata IT din Romania, numarul calculatoarelor asambate fiind de 60.000 unitati, ceea ce corespunde unei cote de piata de 25% din totalul sistemelor asamblate la noi. Din grupul Flamingo mai face parte si cea mai importanta companie de distributie a produselor IT si Consumer Electronics de pe piata romaneasca, Flamingo Distribution Center, ce deserveste un numar de 1.500 clienti activi si acopera intreg teritoriul tarii prin partenerii locali.