Code932, dezvoltator de web din Iasi, a lansat ExpertiOnline.ro, un site unde persoanele care nu stiu anumite lucururi pot plati pentru a primi raspunsuri de la experti in domeniu, specialistii avand posibilitatea de a castiga si cateva sute de euro pe zi, afirma Andrei Danila, directorul general si proprietarul Code932.

Astfel, cei care isi doresc sa afle informatii sau au neclaritati in legatura cu diverse subiecte pot afla raspunsurile de pe site, insa trebuie sa plateasca intre 2 si 4 lei pe minut, in functie de valoarea expertului.

Printre domeniile in care se ofera raspunsuri se numara educatia, sanatatea si medicina, IT-ul, consilierea profesionala, afacerile si finantele, arta, retelele de socializare, cumparaturile si stilul, avocatura, dezvoltarea personala, timpul liber.

Daca in primele cinci zile de la lansarea site-ului erau inscrisi in jur de 80 de experti, Danila isi doreste sa ajunga la 500 de specialisti pana in octomobrie, 1.000 pana in finalul anului; si la 2.500 de experti in 2011.

In general, persoanele sunt dispuse sa plasteaca intre 1 leu si 5 lei pentru a primi sfaturi, afirma managerul, care citeaza un studiu de piata realizat de companie.

Danila adauga ca expertul va incasa 60% din suma platita de un utilizator al site-ului, restul de 40% fiind retinut de site, in acest procent fiind incluse comisioanele platite catre procesatorii de carduri ori sms-uri, comisioanele bancare ori alte taxe.

Aplicatia a fost dezvoltata timp de un an de o echipa de formata intre 4 si 6 salariati, momentan de aceasta ocupandu-se doi angajati.

Code932 este o firma din Iasi fondata in 2006 de Andrei Cristian Danila, un tanar in varsta de 31 de ani.

Compania care in prezent are 11 angajati a inregistrat in urma cu doi ani afaceri de aproximativ 85.000 de euro si pierderi nete in jurul a 10.000 de euro.

Code932 are o linie de business de dezvoltare de machete 3D si una de dezvoltare de proiecte online.

Daca in urma cu doi ani, contractele in domeniul 3D aducea circa 75% din afaceri, acum acestea inseamna doar 20% intrucat in mare parte proiectele tridimensionale erau pentru domeniul imobiliar.

In general clientii pentru dezvoltarea de proiecte web sunt din domeniul financiar, turism, comert online din tari precum Germania, Elvetia si SUA, iar pe segmentul de 3D sunt investitori din imobiliare, agentii de publicitate si case de arhitectura din Romania, Australia, Dubai, Angola si SUA.

Printre machetele 3D construite pana acum de Code932 se numara Proiectul Palas (o investitie de 260 de milioane de euro la Iasi a Iulius Group, companie detinuta de omul de afaceri Iulian Dascalu), centrul Tiago Mall Oradea (aflat in faliment si vandut de curand pentru 30,5 mil.euro) sau Euromall Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri