Compania urmeaza astfel sa incheie un amplu proces de reorganizare judiciara, intregul business fiind complet restructurat operational si financiar.

“Flanco a reusit cel mai rapid plan de reorganizare efectuat la acest nivel, compania depunand planul de reorganizare la mai putin de un an de la declansarea procesului”, a declarat Andrei Cionca, Managing Partner al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Flanco.

Astfel, compania a trecut pe break-even incepand cu luna iunie 2010, dupa 21 de luni consecutive de pierdere (septembrie 2008 - iunie 2010). Cota de piata a companiei a depasit in iunie si iulie 2010 valoarea celei din iunie 2009, in ciuda unei piete in scadere sau a masurilor de contractie a consumului precum majorarea cotei TVA.

“Flanco a redevenit pe parcursul anului 2010 un business viabil. Masurile drastice de restructurare implementate in ultimele 7 luni au inceput rapid sa genereze efecte pozitive, vanzarile companiei fiind in crestere constanta de la luna la luna, cu un numar de clienti in crestere. Sustinerea pe care o avem din partea tuturor partenerilor de afaceri este fara indoiala una pragmatica, bazata pe potentialul nostru de dezvoltare, si intr-o foarte mica masura una sentimentala, sustinuta de cei 16 ani de istorie ai companiei pe piata locala”, a declarat Adrian Olteanu, CEO Flanco.

Citeste si:

Planul de reorganizare a fost deja discutat cu toti creditorii principali ai companiei, anterior depunerii spre aprobare si are toate premisele de a fi un succes. “In acest fel creditorii companiei raman alaturi de Flanco si primesc prin planul de reorganizare cea mai buna solutie posibila in contextul dat”, a mai declarat Andrei Cionca.

Bazat pe vanzarile actuale, Flanco isi propune pentru 2011 atingerea unei cote de piata de 10%, urmand sa realizeze o cifra de afaceri de 110 milioane euro.

Povestea insolventei Flanco:

Decembrie 2009 ~ declansarea procesului de reorganizare judiciara
Decembrie 2009 ~ cota de piata scade cu 40% in numai o luna, pe fondul deschiderii procedurii de insolventa
Ianuarie 2010 ~ managementul Flanco este schimbat, Adrian Olteanu preluand functia de CEO.
Martie 2010 ~ compania scade costurile cu 40% fata de noiembrie 2009.
Februarie-Iunie 2010 ~ compania implementeaza un amplu program de stimulare a vanzarilor
Iunie 2010 ~ Flanco reintra pe break-even, dupa 21 de luni de pierderi si depaseste cota de piata din 2009
Iulie 2010 ~ Flanco depune planul de reorganizare la Tribunalul Bucuresti.