De altfel, pentru prima data, atat rata de penetrare pentru serviciile de televiziune digitala prin satelit (DTH) cat si rata de penetrare pentru serviciile de retransmisie prin intermediul retelelor de cablu se afla in scadere.

"Numarul total de abonati din Romania la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin intermediul platformelor DTH a scazut in prima jumatate a anului 2010 la 2,26 milioane abonati, de la 2,33 milioane la sfarsitul anului 2009, fiind pentru prima data de la introducerea acestei tehnologii in Romania cand se inregistreaza o astfel de scadere", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu (foto).

La jumatatea anului peste 2,6 milioane de abonati receptionau programele audiovizuale in format digital, dintre care 0,35 milioane erau abonati ai retelelor digitale de cablu (in crestere cu peste 10% fata de sfarsitul anului trecut.

O crestere importanta, de aproximativ 17 ori, s-a inregistrat in cazul televiziunii prin protocolul de internet (IPTV), insa ponderea acestor abonati in totalul numarului de abonati ramane in continuare la o valoare redusa, de 0,2%.