Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a publicat pentru consultare ghidul prin care unitatile sanitare pot depune proiecte pentru a obtine fonduri pentru implementarea a diferite solutii IT, anunta oficialii institutiei.
Suma maxima a finantarii acordate este de 6.000.000 lei pentru parteneriate si 1.600.000 lei pentru restul solicitantilor eligibili, in timp ce valoarea minima a finantarii acordate este de 500.000 lei.

Tipul solicitantului eligibil:

o Unitati sanitare publice cu paturi si cu personalitate juridica proprie
o Parteneriate intre minim 3 unitati sanitare publice cu paturi si cu personalitate juridica proprie, definite mai sus.

In cadrul acestei operatiuni se finanteaza proiecte care sa asigure:
o Reducerea reala a costurilor interne
o Reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale
o Cresterea numarului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate
o Cresterea numarului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sanatate.

Ghidul detaliaza criteriile specifice care trebuie indeplinite de solicitanti si proiectele acestora, regulile de finantare, circuitul proiectului, modalitatea de selectie a proiectelor, procesul de contractare si implementare, precum si drepturile si obligatiile beneficiarilor.

Fondurile vor fi acordate prin operatiunea 3.2.4 "Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar (proiecte la nivel local)".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri