Directorul general al bancii britanice Barclays, Bob Diamond, va primi un bonus de 6,5 milioane lire sterline (10,6 milioane de dolari) pentru activitatea de anul trecut, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata situatiei.

Barclays va dezvalui remuneratiile directorilor executivi pentru anul 2010, inainte de prezentarea raportului anual, potrivit Mediafax.

Diamond este unul dintre cei mai bine platiti bancheri din Europa si ar putea primi el mai mare salariu din sistemul financiar britanic pentru anul trecut.

Informatiile aparute anterior in presa indicau ca CEO-ul Barclays ar fi urmat sa primeasca 10 milioane de lire.

Salariile si bonusurile acordate bancherilor sunt inca urmarite atent de catre opinia publica din Marea Britanie, iar bancile au promis sa se abtina de la remuneratii extravagante.

Bonusul nu va include numerar in avans. Diamond va primi o parte din compensatie sub forma de actiuni pe care nu le poate instraina timp de mai multi ani, in timp ce componenta cash va fi platita esalonat in functie de performantele financiare ale Barclays, potrivit sursei citate.

Contactati de Reuters, reprezentantii bancii au refuzat sa comenteze informatiile.

Diamond a preluat pozitia de director general al Barclays la inceputul acestui an, dupa ce a condus anterior divizia de investment banking. Salariul sau de baza este de 250.000 de lire pe an.

El a renuntat la bonusuri in anii 2008 si 2009, dar a incasat pentru activitatea din 2007 o compensatie suplimentara de 21 milioane de lire sterline, dupa alte bonificatii impresionante in anii anteriori.

HSBC, cea mai mare banca britanica, a anuntat saptamana trecuta ca noul director general, Stuart Gulliver, a primit un bonus de 6,2 milioane lire sterline pentru anul trecut, in timpul caruia a condus divizia de investment banking.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si