Emisiile radioactive de la centrala nucleara avariata Fukushima sunt "importante" si reprezinta o sursa de contaminare locala pe care Japonia "va trebui sa o trateze timp de zeci si zeci de ani", a avertizat luni Autoritatea pentru Siguranta Nucleara franceza (ASN), potrivit Mediafax.
Emisiile radioactive de la centrala japoneza "sunt deja importante, aceste emisii continu. Trebuie, deci, sa ne asteptam ca Japonia sa aiba de gestionat in mod durabil consecintele emisiilor imporante de pe teritoriul sau. Este o problema pe care Japonia va trebui sa o trateze zeci si zeci de ani", a subliniat presedintele Autoritatii, Andre-Claude Lacoste, intr-o conferinta de presa.

Aceste emisii sunt legate, pe de o parte, de "decompresiile controlate" - emisii de vapori care contin particule radioactive - care au scopul de a diminua presiunea in reactoarele avariate, pentru a evita ca incinta care le inconjoara sa fie avariata. Iar, pe de alta parte, ele sunt legate de "scurgeri" a caror origine este inca neclara, potrivit Autoritatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si