Scandalul iscat ieri in jurul companiei de Internet Livedoor a determinat un val de vanzari de actiuni fara precedent la Bursa din Tokyo, care ameninta stabilitatea sistemului informatic, fapt ce i-a determinat pe reprezentantii institutiei sa suspende tranzactiile, cu 20 de minute inaintea orei de inchidere. Este pentru prima data in istorie cand Bursa din Tokyo recurge la un astfel de gest.

Scandalul care a dus la suspendarea sedintei bursiere a izbucnit la inceputul acestei saptamani, dupa ce Livedoor, o companie de succes, care reusise sa castige increderea si simpatia tuturor japonezilor, a intrat in vizorul justitiei. Perchezitia realizata de autoritatile din Tokyo la sediul firmei si la domiciliul patronului Takafumi Hore, ca urmare a banuielilor care planau asupra reprezentantilor companiei privind manipularea prin informatii false a cursului bursier in 2004, a dus la descoperirea unor corespondente incriminatoare.

In mai putin de 48 de ore, simpatia de care se bucura patronul Hore, de numai 33 de ani, care era vazut de japonezi ca un simbol al reusitei, s-a dus pe apa sambetei.
Dat fiind ca valul de tranzactii nascut de acest scandal ar putea continua, presedintele Bursei a anuntat ca situatia se va putea repeta zilele urmatoare.