Vanzarile grupului farmaceutic elvetian Roche au scazut cu 9% in primul trimestru, la 11,1 miliarde franci elvetieni (12,38 miliarde dolari), ca urmare a cererii mai mici pentru medicamentul Avastin destinat tratarii afectiunilor oncologice precum si pentru produsul antiviral Tamiflu.
Analistii anticipau vanzari de 11,36 miliarde de franci elvetieni, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Vanzarile medicamentului Avastin au scazut cu 6% in monede locale, la 1,4 miliarde de franci.

Livrarile de Avastin au fost afectate de masurile autoritatilor din domeniul sanatatii din Europa si Statele Unite de limitare a folosirii medicamentului.

Vanzarile grupului au fost influentate negativ de scaderea livrarilor produsului Tamiflu cu 47%, chiar daca declinul a fost sub asteptari.

Cel mai bine vandut medicament al Roche, Rituxan, cunoscut si ca MabThera, a inregistrat un avans al livrarilor de 7% in monede locale, la 1,6 miliarde de franci.

Declinul general al vanzarilor, aprecierea francului si incertitudinile legate de medicamentul Lucentis pentru afectiunile oculare umbresc perspectivele Roche, care reduce deja costurile dupa o serie de probleme legate de produse.

Grupul a mentinut totusi tintele pentru 2011.

Roche anticipeaza ca vanzarile, excluzand Tamiflu, vor creste cu un ritm scazut, de o singura cifra, in monede locale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri