William a ales uniforma regimentului de garda irlandez cu cascheta neagra, tunica rosie si fara sabie, in detrimentul uniformei sale de ofiter al Royal Air Force.

De asemenea, mirele poarta insemnele oficiale ale gradului de Colonel al Garzilor Irlandeze, tresele aurii tipice oricarui mebru al casei regale, “aripile” Aviatiei Regale si Medalia Golden Jubilee.

Decizia a fost o surpriza, mai ales ca printul este Locotenent in cadrul Aviatiei Regale Birtanice (RAF), unde a ocupat postul de pilot de elicopter in misiuni de cautare si salvare.

Uniforma printului a fost croita de Kashket and Partners, o casa de moda militara si civila aflata in gratiile reginei.

Rochia lui Kate (care a fost creata de un designer britanic, cel mai probabil) nu va fi la fel de opulenta ca cea a printesei Diana, care avea o trena de peste 7 metri si 10.000 de perle cusute de mana, insa va costa intre 40.000 si 200.000 de lire sterline.

Trei rochii au fost create special pentru aceasta ocazie.

Citeste si:

Nunta printului William cu Kate Middleton este una echilibrata, dupa cum spun chiar cei doi miri - notele extravagante, specifice unui eveniment regal, vor fi temperate de climatul economic actual, nu tocmai favorabil. Factura finala va ajunge la 40 milioane de lire sterline (circa 44,9 milioane de euro).

Nunta printului celor doi se anunta a fi cel mai urmarit eveniment din istorie, cu o audienta estimata la 2,4 miliarde de persoane.

Misterul rochiei miresei a fost elucidat: designerul este Sarah Burton de la casa de moda Alexander McQueen, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Rochia este un amestec de traditional si modern, caracteristic celebrei case de moda, cu multa dantela executata manual, dupa o tehnica originara din Irlanda anului 1820.

Toate materialele utilizate in crearea acestei rochii provin de la companii britanice, iar alegerea lor a fost facuta exclusiv de designerul Sarah Burton.

Pantofii miresei au fost creati de Rainbow Club, o companie specializata in realizarea de pantofi pentru mirese din Devon, o regiune din sud-vestul Angliei.

“Este o imagine incantatoare” , a afirmat despre tinuta miresei prezentatorul BBC Huw Edwards, potrivit The Guardian.