Piata globala de fuziuni si achizitii a inregistrat o crestere semnificativa in prima parte a anului, pana la 1.000 miliarde dolari, relateaza The Hindu Business Line.
Conform Dealogic, valoarea de 1.000 miliarde dolari a fost atinsa pe 23 aprilie, cu o luna mai devreme fata de anul trecut (25 Mai).

Aceasta valoarea a fost stabilita pe 11 iunie in 2009 si pe 23 aprilie in 2008, potrivit Dealogic.

O analiza pe sectoare arata ca telecomunicatiile au inregistrat cea mai mare activitate cu 112,7 miliarde dolari, urmate de sectorul financiar, cu 108,5 miliarde dolari.

Pe regiuni, in Statele Unite s-au incheiat deal-uri in valoare de 395 miliarde dolari, urmate de China cu 52,2 miliarde.

JP Morgan conduce in topul companiilor de consultanta, cu 245 miliarde dolari, urmata de Goldman Sachs, cu 220,2 miliarde dolari si de Morgan Stanley cu 205,3 miliarde dolari.

Conform lui Grant Thornton, consultant in cadrul Dealogic, au fost incheiate 143 de tranzactii in India in primele trei luni din 2011, totalizand 17,88 miliarde dolari.

Piata de M&A din India a crescut fata de aceeasi perioada din 2011, reusind sa se incheie sase deal-uri peste 500 milioane dolari in perioada ianuarie-martie a lui 2011.

Valoarea tranzactiilor din acest prim trimestru din 2011 a fost cea mai mare din ultimile 16 trimestre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri