Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a convenit miercuri sa creasca pentru prima data in patru ani livrarile de titei, pentru a sustine cresterea economica globala, trasmite Reuters, citat de Mediafax.
Tarile consumatoare fac presiuni asupra marilor producatori de petrol pentru a determina cresterea ofertei si franarea inflatiei preturilor barilului.

Arabia Saudita spera sa convinga statele membre ale Organizatiei sa creasca productia cu pana la 1,5 milioane barili pe zi, au declarat mai multi oficiali prezenti la reuniunea OPEC care are loc miercuri la Viena.

Sursele citate sustin ca una dintre variantele discutate ar fi o crestere initiala a productiei cu un milion de barili pe zi, cu promisiunea ridicarii livrarilor cu inca 500.000 de barili pe zi peste trei luni.

Ca principal producator din cadrul OPEC si singurul care dispune de capacitate neutilizata semnificativa, Arabia Saudita isi impune de obicei punctul de vedere.

Insa tari precum Iranul, Venezuela, Ecuador, Irak si Angola vor ca pretul sa ramana peste 100 de dolari pe baril. Petrolul Brent se tranzactioneaza miercuri la peste 116 dolari pe baril.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri