Bursa din Statele Unite inchide in crestere

Bursa din Statele Unite a inchis in urcare sedinta de tranzactionare de joi pentru prima data in mai mult de o saptamana, cu indicii Dow si S&P 500 atingand cresteri de pana la 1% pe parcursul zilei, insa multi analisti considera ca revenirea este de scurta durata, transmite Reuters.

Autoritatile americane au anuntat, joi, cresterea exporturilor la un nivel record in aprilie, temperand o parte din temerile referitoare la incetinirea avansului economic, care au afectat pietele de capital in ultima perioada, scrie Mediafax.

O majorare a cotatiei petrolului a sustinut avansul actiunilor din domeniile energie si materii prime. Investitorii au fost, de asemenea, interesati de titlurile companiilor din sectorul financiar, dupa scaderea din ultimele sedinte.

Mai multi economisti au afirmat ca avansul exporturilor SUA in aprilie ar putea determina imbunatatirea estimarilor de crestere econmomica pentru trimestrul al doilea.

Increderea investitorilor ramane, insa, fragila, noteaza Reuters. Multi analisti se asteapta ca S&P sa coboare aproape de minimul atins in martie, dupa o serie de date slabe, inclusiv ultimul raport privind piata muncii.

Indicele industrial Dow Jones a urcat cu 0,63%, Standard & Poor's 500 cu 0,74%, iar Indicele Compozit Nasdaq cu 0,35%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri