Secretarul general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, ar putea demisiona in acest an, dar nu va lua nicio decizie inainte de rezolvarea negocierilor din Congres privind plafonul datoriei de stat, au declarat joi pentru Reuters surse apropiate oficialului.

Geithner a declarat ca va ramane in functia de la Trezorerie "in viitorul previzibil" si a evitat sa raspunda la o intrebare directa privind cariera sa dupa aparitia unui val de informatii in presa potrivit carora ar lua in calcul parasirea administratiei Obama, conform Mediafax.

"Am lucrat doar in serviciul publicului. Traiesc pentru aceasta munca. Este singurul lucru pe care l-am facut vreodata si cred in asta. Ne confruntam cu multe provocari, ca tara, si vor continua sa fac asta in viitorul previzibil", a declarat Geithner.

Geithner este ultimul membru senior ramas in functie din echipa initiala pe probleme economice a presedintelui Barack Obama. Oficialul a fost criticat in repetate randuri si s-a confruntat de mai multe ori cu cereri de demisie, dar a reusit sa castige o reputatie de figura statornica intr-o perioada tulbure.
Bloomberg News, prima agentie de stiri care a publicat informatia, noteaza ca printre motivele care l-ar determina pe Geithner sa plece ar fi unele chestiuni legate de familie, citand surse apropiate situatiei. ABC News sustine ca sunt prea multe semne de intrebare pentru a putea afirma cu siguranta ca Geithner va demisiona.

Surse oficiale din Trezoreria SUA au declarat ca Geithner nu a luat inca o decizie.

Inlocuirea lui Geithner ar fi o provocare grea pentru Obama, iar orice succesor va trece cu greu prin Senat.

Printre potentialii candidati la functie ar fi directorul general al General Electric, Jeff Immelt, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, sau Jamie Dimon, presedinte si CEO al bancii JPMorgan Chase.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si