Guvernul Japoniei intentioneaza sa emita obligatiuni in valoare de 10.000 de miliarde de yeni (128 miliarde de dolari) si sa reduca cheltuielile cu 3.000 de miliarde de yeni pentru a finanta mai multe proiecte de reconstructie a regiunii de nord-vest a tarii, devastata de cutremur si tsunami.
O sursa guvernamentala a declarat ca sunt prevazute cheltuieli de 13.000 de miliarde de yeni (165,5 miliarde dolari) pentru proiectele de reconstructie, pe langa 6.000 de miliarde de yeni (76,4 miliarde dolari) alocati deja prin doua bugete suplimentare, transmite agentia Reuters, citatat de Mediafax.

Investitorii mizeaza pe cheltuielile de reconstructie care sa scoata economia din declinul provocat de dezastrul natural produs in martie, astfel incat sa revina la o crestere moderata in trimestrul al treilea.
Sursa a precizat ca guvernul analizeaza emiterea unor obligatiuni speciale, reducerea unor cheltuieli si vanzarea unor active de stat, a relatat publicatia de afaceri Nikkei.

Ministerul japonez de Finante intentioneaza sa emita obligatiuni pe termen de cinci ani, in timp ce guvernul ar putea majora impozitele pentru a rascumpara titlurile, potrivit sursei.

Circa 8.000-9.000 (102-114,6 miliarde dolari) de miliarde de yeni ar putea fi cheltuite pentru imbunatatirea infrastructurii, iar 3.000 de miliarde de yeni (38,2 miliarde dolari) pentru constructia de scoli si crearea de locuri de munca.

Programele de reconstructie ar putea fi finalizare in aceasta luna, de catre o comisie condusa de premierul Naoto Kan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri