Ministerul Finantelor de la Atena analizeaza impunerea unor taxe de 10-15% pentru grecii care au transferat bani la banci din stainatate, incepand din 2009, potrivit cotidianului elen Kathimerini, citat de agentia Mediafax.

Guvernul s-a angajat sa investigheze iesirile de capital din ultimii ani, in contextul temerilor ca o parte a populatiei a evitat plata unor sume substantiale ca taxe, prin transferul banilor in afara tarii, noteaza publicatia, fara a preciza sursa informatiei.

Ministerul ii vizeaza pe cei care au transferat peste 150.000 de euro catre bancile straine si nu au declarat dobanda incasata sau nu au putut justifica proveninenta banilor, in prima faza.

Potrivit estimarilor, fonduri de aproximativ 18 miliarde de euro au fost transferate din bancile din Grecia in acest an, dupa ce anul trecut au fost retrasi circa 30 de miliarde de euro. Se considera ca fondurile au fost transferate mai ales de grecii bogati.

Ministerul a anuntat ca se afla in proces de a obtine aprobarile necesare, potrivit legislatiei de protectie a datelor, pentru a putea analiza tranzactiile bancare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat te costa sa trimiti bani din strainatate in Romania