Banca britanica HSBC, cea mai mare institutie de credit din Europa, intentioneaza sa desfiinteze 30.000 de locuri de munca pana in 2013, circa 10% din total, pentru a-si reduce costurile, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Costurile au crescut in primele sase luni la 57,5% din venituri, de la 50,9% in urma cu un an, a anuntat banca. Procentajul depaseste tinta de eficienta, stabilita la 48-52%.

"Piata va interpreta, probabil, reducerile de posturi intr-un mod pozitiv. HSBC are nevoie sa-si pastreze costurile sub control", a afirmat Neil Smith, analist la WestLB Londra.

HSBC desfiinteaza locuri de munca si inchide birouri pentru a diminua costurile cu pana la 3,5 miliarde de dolari in urmatorii doi ani, in contextul pregatirilor pentru reguli mai stricte referitoare la capital si al avansului accelerat al salariilor in economiile cu dezvoltare rapida. Banca a renuntat, deja, la 5.000 de posturi, a anuntat, luni, directorul general, Stuart Gulliver.

Profitul net obtinut de banca in prima jumatate a anului a urcat cu 36%, de la 6,76 miliarde de dolari in primul semestru al anului trecut la 9,22 miliarde de dolari. Rezultatul a depasit estimarile analistilor, privind un profit de 7,82 miliarde de dolari.

HSBC a anuntat recent ca va vinde 195 de filiale din Statele Unite catre First Niagara Financial, pentru circa un miliard de dolari, si ca va inchide alte 13 din cele 470 unitati pe care le opera pe piata americana.

Sursa imagine: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si