Nervozitatea de pe pietele financiare ar putea continua pana la sfarsitul lunii octombrie, cand vor fi publicate rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea, a declarat directorul general al bancii franceze Societe Generale, Frederic Oudea (foto), transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Actiunile Societe Generale au scazut puternic in aceasta luna, alaturi de titlurile altor institutii europene de credit dupa ce declinul general al burselor a afectat in special bancile expuse la datoriile Greciei si Italiei.

"Nervozitatea din jurul actiunilor bancare ar putea dura cel putin pana la publicarea rezultatelor pentru trimestrul al treilea, la sfarsitul lui octombrie, inceputul lui noiembrie", a declarat Oudea pentru saptamanalul Journal du Dimanche.

El a aratat ca atunci banca va putea sa comunice pietelor ca nu are probleme.

"In acel moment vom avea oportunitatea sa comunicam pietelor ca banca nu are probleme de lichiditati, ca activitatile sunt solide, iar capacitatea de investitii intacta", a spus Oudea.

Actiunile bancilor europene au incheiat vineri saptamana aproape de cel mai redus nivel din ultimele 29 de luni, din cauza temerilor investitorilor privind capacitatea lor de finantare.

La inceputul acestei luni, autoritatea franceza de reglementare a pietei AMF a interzis timp de doua saptamani operatiunile de tip short-selling si a deschis o investigatie referitoare la zvonurile din piata despre Societe Generale care au dus la scaderea puternica a titlurilor acesteia.

Oudea a aratat ca toate bancile au fost victime ale revizuirii in scadere a estimarilor privind cresterea economica din SUA si Europa si ale temerilor in crestere legate de criza datoriilor suverane din zona euro.

"Pietele asteapta si decizii politice care au nevoie de timp. Mai multe tari se pregatesc de alegeri, Statele Unite, Franta, Germania. Am putea asista la o atitudine de expectativa. Trebuie sa avem rabdare", a spus el.

Seful Societe Generale nu anticipeaza o noua recesiune, ci un exces de pesimism, dupa o perioada de optimism exagerat referitor la ritmul redresarii economice.

El a exclus totodata posibilitatea producerii unui val de consolidari in sectorul bancar, ca urmare a declinului actiunilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri