Clubul de fotbal a inregistrat un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 110,9 milioane lire sterline in anul fiscal 2010-2011, fata de 101,2 milioane lire in anul anterior.

JPMorgan, coordonatorul global al ofertei publice initiale a Manchester United, estimeaza ca clubul va incheia anul fiscal in curs cu un profit EBITDA de 114 milioane lire.

Veniturile totale ale echipei au crescut la 331,4 milioane lire sterline, cu 45 milioane de lire mai mult decat in anul anterior, datorita unei majorari cu 27% a incasarilor comerciale dupa acordul de sponsorizare de 80 milioane lire incheiat cu Aon Corp.

Profitul inainte de taxe a fost de 29,7 milioane lire, fata de o pierdere de 15 milioane lire in anul fiscal 2009-2010.

Citeste si:

Datoria neta a clubului a coborat la 308,3 milioane lire, de la 376,9 milioane lire.

Un analist britanic a comentat ca rezultatele reprezinta o veste buna pentru oferta publica initiala a clubului, insa a avertizat ca intentia familiei americane Glazer, actionarii majoritari ai Manchester United, de a vinde catre investitori "din afara" doar actiuni fara drept de vot, ar putea reduce atractivitatea ofertei.

Surse au declarat pentru Reuters ca cel mai mare club de fotbal din Anglia spera sa atraga fonduri de pana la un miliard de lire sterline prin oferta publica, plasand pe piata 25-30% din actiunile clubului.

Sursa imagine: Flickr