Fondul Monetar International (FMI) ar putea cumpara obligatiuni ale Spaniei si Italiei, alaturi de fondul european de stabilitate, daca va fi necesar, pentru cresterea increderii investitorilor, a declarat directorul pentru Europa al institutiei, Antonio Borges, transmite Reuters.
"Poate chiar si FMI ar putea investi in astfel de obligatiuni, alaturi de Facilitatea Europeana de Stabilitate Financiara. Cu siguranta vom fi pregatiti sa jucam acest rol", a afirmat Borges intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca orice investitie in Spania si Italia va fi bazata pe increderea deplina ca aceste tari se afla pe drumul cel bun, ca sunt solvente si iau toate masurile necesare, scrie Mediafax.

"Pentru ca Facilitatea are acum capacitatea sa investeasca pe pietele secundare, am putea investi impreuna cu ea, pentru sustinerea pietelor de obligatiuni din Italia si Spania, cu un element suplimentar de credibilitate", a spus Borges.

Oficialul FMI a adaugat ca, desi este inca o ipoteza, o astfel de actiune ar putea avea loc in circumstante exceptionale.

Intrebat cat de repede ar putea incepe FMI sa cumpere obligatiuni spaniole si italiene, Borges a spus ca se asteapta ratificarea Facilitatii si apoi clarificari privind modul de actiune al acesteia.

"Vom coopera si vom lucra impreuna daca va fi necesar, cat mai curand posibil, dar aceste lucruri cer timp", a explicat Borges.

Principala optiune pentru FMI va fi extinderea unei linii de credit preventive catre guvernele Spaniei si Italiei.

Fondul ar putea merge insa mai departe si sa investeasca direct in obligatiuni spaniole si italiene, dar pentru acest lucru ar trebui infiintat un vehicul special, a aratat Borges.

El a subliniat insa ca instrumentele aflate la dispozitia FMI pentru Italia si Spania sunt diferite de cele pentru Grecia si Portugalia.

"Nu vorbim despre programe precum cele destinate Greciei si Portugaliei, pentru ca Italia si Spania nu se afla in aceeasi situatie", a spus oficialul Fondului.

Borges a adaugat ca aceste tari sunt solvente, iar principala problema este cea a credibilitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri