Demonstrantii care cer “Ocuparea Wall-Street” sustin ca bogatii devin tot mai bogati in vreme ce americanii obisnuiti au de suferit. In presa internationala se vechiculeaza insa ca grupul care a initiat protestele a beneficiat indirect de sustinerea financiara a unuia dintre cei mai bogati oameni din lume: George Soros.
Soros a intrat luna trecuta in randul celor mai bogati 10 americani, scrie Yahoo! News. Criticii sustin ca protestele de pe Wall Street sunt de fapt un “cal troian” ce actioneaza in favoarea intereselor afaceristului.

Soros si reprezentantii demonstrantilor neaga o legatura insa agentia Reuters sustine ca a gasit legaturi financiare intre Soros si Adbusters, un grup anti-capitalist din Canada care a dat startul protestelor prin intermediul unei campanii de marketing.

Ca si participantii la miscarea “Ocupati Wall Sreet”, George Soros se declara impotriva salvarii bancilor in 2008 si ajutoarelor financiare de stat care au venit in perioada imediat urmatoare.

1. Protestele de pe Wall Street miscare spontana sau conspiratie?Potrivit unor documente oficiale, Institutul pentru o Societate Deschisa, detinut de Soros, a acordat in perioada 2007 -2009 subventii de 3,5 milioane dolari catre Tides Center, un grup din San Francisco care este un fel de depozitar pentru alti donatori. La randul sau, Tides Center a dat subventii de 185.000 dolari companiei Adbusters. Apropiatii lui Soros spun ca aceasta conexiune este tendentioasa, americanul de origine maghiara neauzind niciodata de Adbusters.

Protestele de pe Wall Street au fost sustinute si prin intermediul websiteului de fund raising Kickstarter, care a strans 75.000 dolari.

George Soros a fost unul dintre sustinatorii actualului presedinte al SUA, Barack Obama, la alegerile din 2008. Herman Cain, unul dintre actualii candidatii republicani la functia de presedinte sustine ca „Occupy Wall Street” este de fapt o conspiratie de stanga menita sa distraga atentia publicului american de la politicile esuate ale presedintelui Obama.

Cititi si Ocupati Wall Street-ul! Se clatina capitalismul?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce scrie presa straina despre protestele din Bucuresti