Profitul grupului petrolier britanic BP a crescut de peste doua ori in trimestrul al treilea, la 4,9 miliarde de dolari, de la 1,8 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, cand BP a inregistrat costuri de 7,66 miliarde de dolari legate de poluarea cu petrol din Golful Mexic.

Veniturile au urcat in trimestrul al treilea de la 74,65 miliarde de dolari la 97,6 miliarde de dolari.

Actiunile grupului au crescut cu 4% in prima parte a sedintei bursiere de marti, dupa anuntarea rezultatelor financiare.

BP a anuntat ca intentioneaza sa extinda un program de vanzare de active si sa creasca fondurile alocate actionarilor.

Grupul va majora de la 30 de miliarde de dolari la 45 de miliarde de dolari un program de vanzare de active al carui scop este de a sustine acoperirea costurilor cauzate de dezastrul ecologic de anul trecut. Fondurile suplimentare vor fi folosite pentru "oportunitati cu potential mai ridicat de crestere, cu precadere in explorare si productie, in timp ce pentru vanzare vor fi vizate activele cu randament scazut.

Productia totala in intervalul analizat a fost de 3,4 milioane de barili echivalent petrol pe zi, in scadere cu 12% fata de anul trecut. Declinul a fost insa anticipat de analisti.

In primele noua luni, BP a inregistrat un profit de 17,6 miliarde de dolari, fata de o pierdere de 9,3 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile au avansat de la 225 miliarde de dolari in ianuarie-septembrie anul anterior la 290 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Prima țară din Europa care nu mai are nici măcar un singur caz de COVID-19
Setari Cookie-uri