China ar putea deveni un contributor important la fondul de urgenta al uniunii monetare, daca sefii de stat si de guvern din UE, reuniti miercuri la Bruxelles, decid sa extinda resursele financiare ale fondului prin implicarea de investitori straini, privati si de stat, scrie Mediafax.

"Regling se afla in pozitia ideala pentru a discuta dificultatile economice ale UE si recentele masuri luate pentru a raspunde la criza, in timp ce fondul este in centrul unei solutii la criza si a fost infiintat pentru a sustine stabilitatea financiara in zona euro", potrivit unui comunicat al delegatiei UE in China.

Vizita este anuntata in contextul pregatirilor pentru reuniunea de la Bruxelles a liderilor europeni, sub presiune la nivel global pentru a finaliza un plan care sa stopeze criza.

Citeste si:

Publicatia China Daily a scris, miercuri, ca tarile emergente, mai ales China, sunt de acord sa participe la un fond european prin intermediul FMI.

Citand o sursa apropiata liderilor europeni, cotidianul a indicat ca "acordul statelor emergente ar putea fi inclus intr-un document final al summit-ului", daca sefii de stat si de guvern decid in favoarea deschiderii fondului catre investitorii externi.