Comisia Europeana (CE) a acordat Italiei termen de 30 de zile sa elimine "actiunile de aur" pe care le detine la marile companii de importanta strategica, precum Enel, Eni, Telecom Italia sau Finmeccanica, transmite Reuters.
Comisia a avertizat ca va reclama Italia la Curtea Europeana de Justitie, deoarece considera ca legislatia italiana care asigura statului "actiunile de aur" la companiile strategice constituie o restrictionare nejustificata a liberei circulatii a capitalului, noteaza Mediafax.

CE a acordat noului guvern condus de premierul Mario Monti o perioada de gratie de o luna pentru a rezolva problema.

"Dialogul recent cu autoritatile italiene sugereaza ca ne putem astepta sa se conformeze pe termen foarte scurt. Astfel, Comisia Europeana a decis sa amane cu o luna executarea acestui mandat", se spune intr-un comunicat al CE.

Surse europene au declarat anterior pentru Reuters ca Mario Monti, aflat marti in vizita la Bruxelles, a dat asigurari oficialilor europeni ca va lua masuri in privinta legii actiunii de aur.

Guvernul italian poate bloca miscari in actionariatul mai multor companii mari, inclusiv preluarea acestora.

foto: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri