Profitul net al Goldman Sachs a scazut cu 67% anul trecut, de la 7,7 miliarde de dolari in 2010 la 2,5 miliarde de dolari, in contextul declinului veniturilor cu 26%, a anuntat, miercuri, grupul american.

Veniturile au coborat la 28,8 miliarde de dolari, de la 39 miliarde de dolari in anul anterior, potrivit raportului financiar al Goldman Sachs.

In trimestrul al patrulea, profitul a coborat cu 56%, la 978 milioane de dolari, in contextul prabusirii veniturilor din trading si investment banking, insa Goldman Sachs a reusit sa depaseasca asteptarile analistilor, dupa ce acestia au devenit foarte pesimisti in ultimele saptamani, transmite Reuters.

Castigul pe actiune a fost de 1,84 dolari, in timp ce analistii consultati de Reuters anticipau 1,24 dolari.

In trimestrul al patrulea, bursele si pietele de obligatiuni au fost lovite de volatilitatea cauzata de criza datoriilor din Europa, iar unii clienti Goldman Sachs si-au redus expunerea la risc, au intarziat achizitii si emisiuni de actiuni sau obligatiuni.

Astfel, Goldman Sachs si rivalii JPMorgan Chase si Citigroup au inregistrat scaderi puternice la profitabilitatea operatiunilor de pe pietele de capital.

In timp ce veniturile au coborat cu 30% in trimestrul al patrulea, de la 8,6 miliarde de dolari in ultimele trei luni din 2010 la 6 miliarde de dolari anul trecut, banca a luat masuri de a reduce cheltuielile si a raportat taxe mai reduse. Cheltuielile operationale au scazut cu 7%, la 4,8 miliarde de dolari, si au permis Goldman Sachs sa raporteze rezultate mai bune decat asteptarile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
5 previziuni economice pentru 2020
Setari Cookie-uri