Sa cauti cea mai avantajoasa oferta la anumite produse este o regula a economiei de piata. Insa in unele cazuri acest lucru poate fi un proces destul de anevoios.

Industria farmaceutica se afla in aceasta situatie din cauza ca preturile la medicamente variaza de la o farmacie la alta, iar valoarea lor se afla de obicei dupa ce un cumparator de banii pe reteta, potrivit Washington Post.

La acest lucru s-a gandit un antreprenor din Statele Unite, Brad Bargerter, cand a lansat site-ul LowestMed.

Portalul este un agregator de oferte de medicamente si ajuta la gasirea produselor farmaceutice cu cele mai avantajoase preturi. Mai mult de atat, aplicatia te ajuta sa gasesti si farmaciile cele mai apropiate de tine daca introduci codul postal al zonei in care te afli, precum si valoarea de discount pe care o doresti.

Brad Bargerter a demarat acest proiect dupa ce a descoperit ca unele medicamente pot avea diferente mari de preturi in functie de distribuitorul de la care sunt achizitionate.

Provocarea cea mai mare a antreprenorului a fost construirea unei baze de date actualizate, pentru ca nu avea posibilitatea sa acceseze listele cu preturi ale farmaciilor.

Solutia a venit sub forma unui parteneriat cu managerul unei farmacii, care a fost de acord sa-i livreze preturile medicamentelor.

Brad Bergerter declara ca site-ul se adreseaza tuturor, insa persoanele care nu au asigurare medicala vor beneficia cel mai mult de pe urma lui.

Antreprenorul a lansat chiar si o aplicatie mobila a portalului, precum si un card de reduceri. Pacat ca ea este disponibila numai celor din Statele Unite.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ethica Distributie: 350 de farmacii si o noua marire de capital