BNP Paribas SA, cea mai mare banca franceza ca valoare de piata, urmareste achizitia unor banci de retail din Statele Unite, a caror crestere economica este de aproape doua ori mai mare decat cea din Franta, a declarat directorul executiv al bancii, Baudouin Prot, transmite Rompres.

Cu 739 de sucursale si 4,2 milioane conturi in 20 de state ale SUA, incluzand California si Hawaii, BNP Paribas intentioneaza sa achizitioneze banci de retail din vestul SUA cu ajutorul bancii BancWest Corp. din Honolulu, proprietate a bancii franceze. "Exista 2.750 banci in aceasta parte a lumii si exista inca potential pentru achizitii", a precizat Prot.

Banca franceza a cheltuit peste 8,5 miliarde dolari din 1999 cu achizitionarea de banci din SUA, unde economia a crescut cu 3,5 la suta, anul trecut, cand Franta a inregistrat o crestere a Produsului Intern Brut de doar 1,4 la suta.

BNP nu va face decat in perspectiva o achizitie in SUA, pentru ca este inca preocupata de integrarea completa a achizitiei din februarie a bancii italiene Banca Nazionale del Lavoro SpA, achizitie in valoare de noua miliarde euro (11 miliarde dolari).

BNP Paribas a raportat profituri nete mai mari cu 23 la suta in trimestrul patru al anului trecut fata de perioada similara din 2004, datorita mai ales capitalului din derivative si a cheltuielilor de consum din Statele Unite.

Profitul brut ale BancWest a fost de 224 milioane euro in trimestrul patru 2005, in crestere cu 27 la suta fata de ultimul trimestru din 2004. Profitul net a fost de 1,34 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari), de la 1,09 miliarde de euro - nivel inregistrat in urma cu un an. Cifrele au depasit media estimarilor a 11 economisti de la Bloomberg News care au optat pentru 1,27 miliarde de euro. Veniturile s-au majorat cu 18 procente, ajungand la 5,62 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri