Directorul general al Barclays, Robert "Bob" Diamond (foto), arhitectul extinderii agresive a diviziei de investment banking a bancii britanice, a demisionat in fata presiunilor politice, dupa ce grupul a recunoscut ca a participat la manipularea dobanzilor de pe piata interbancara.

Diamond (60 de ani) s-a retras cu efect imediat, a anuntat Barclays intr-un comunicat preluat de Bloomberg. El a devenit CEO la Barclays la inceputul anului trecut, dar lucreaza la banca din 1996, scrie Mediafax.

Barclays a anuntat si demisia directorului operational al bancii, Jerry del Missier, numit in post in urma cu circa doua saptamani. Del Missier, cu o activitate de 15 ani la banca britanica, a avut un rol cheie la Barclays Capital in perioada manipularii dobanzilor.

Bancherul se afla in proces de mutare de la New York la Londra pentru preluarea noului post in cadrul grupului Barclays, potrivit cotidianului The Guardian.

Marcus Agius, care a anuntat luni ca se va retrage din functia de presedinte al board-ului, va cauta un nou director general inainte de a pleca.
"Sunt profund dezamagit ca impresia creata despre Barclays si oamenii bancii dupa evenimentele anuntate saptamana trecuta nu poate fi mai departe de adevar decat este", a spus Diamond.

Barclays a fost sanctionata in luna iunie cu o amenda record de 290 milioane lire sterline (455 milioane de dolari) pentru ca a participat, alaturi de alte banci cu operatiuni globale, la manipularea dobanzilor de pe piata interbancara prin influentarea indicilor Libor.

Sursa foto: You Tube


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
CORONAVIRUS | Italia a depăşit pragul de 1.000 de decese
Setari Cookie-uri