Tarile europene ar trebui sa ia in calcul restructurarea datoriei Greciei, daca povara financiara asupra statului elen se dovedeste nesustenabila, a declarat directorul exectiv al FMI, Menno Snel, pentru publicatia olandeza Het Financieele Dagblad, informeaza Mediafax.

"O contributie din partea guvernelor va fi cu siguranta subiect de discutie", a spus Snel.

Comentariile oficialului FMI evidentiaza una dintre divergentele dintre UE, Banca Centrala Europeana si FMI in privinta combaterii crizei datoriilor, scrie New York Times. Cele trei institutii formeaza impreuna Troika creditorilor internationali ai Greciei.

Oficiali europeni au declarat, in septembrie, ca FMI pune presiune asupra lor pentru a restructura datoria Atenei catre statele europene.

Europa ar prefera sa acorde Atenei mai mult timp pentru a respecta tintele din programul fiscal convenit.

Snel este unul dintre cei 24 de directori executivi ai FMI, unde reprezinta Olanda si 12 alte state din Europa Centrala si de Est, fosta Uniune Sovietica si Orientul Mijlociu, intre care si Romania.

Creditorii privati ai Greciei au sters, in prima parte a anului, datorii de 100 de miliarde de euro, in urma celei mai mari restructurari a unei datorii de stat din istorie. Grecia va inregistra in 2013 al saselea an de recesiune, in pofida pachetelor de imprumuturi externe primite de la statele din zona euro si FMI, iar datoria tarii tinde sa devina nesustenabila din nou, ca urmare a contractiei economice.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
In Romania s-au facut doar 245 de studii clinice, fata de 11.000 in UE