Guvernul austriac a interzis companiilor de asigurari sa vanda "protectie" pentru tranzactii financiare prin derivate de tip credit-default swap (CDS), deoarece astfel de contracte ocolesc reglementarile de pe piata financiara din Austria, potrivit Bloomberg.
"Contractele CDS au de obicei rolul de a acoperi un risc de natura economica al unui tert. Insa se incearca in mod intentionat atingerea acestui scop prin alte metode decat asigurarea, deoarece se prefera evitarea reglementarilor aplicabile in domeniul asigurarilor", potrivit unei circulare transmisa companiilor de asigurari din Austria de FMA, Autoritatea de Reglementare a Pietei Financiare.

Companiile austriece de asigurari au subscris prin astfel de contracte "o suma limitata" de prime de protectie a creditului, potrivit purtatorului de cuvant al FMA Klaus Grubelnik, citat de Bloomberg.

El a precizat ca circulara transmisa bancilor "clarifica legislatia existenta", fara a da alte explicatii, scrie Mediafax.

FMA noteaza, in scrisoarea catre asiguratori, ca interdictia este fundamentata de o opinie "impartasita si de autoritatile europene de reglementare".

Cele mai mari companii de asigurari din Austria sunt Vienna Insurance Group, Uniqa Versicherungen si subsidiarele grupurilor Assicurazioni Generali (Italia) si Allianz (Germania). Companiile pot continua sa ofere asigurare pentru credite prin alte produse si isi pot acoperi propriile riscuri prin achizitionarea de CDS-uri, a precizat Grubelnik.

Guvernul austriac a inergistrat in acest an o pierdere de 1 miliard de euro in urma restructurarii datoriei de stat a Greciei, deoarece banca nationalizata KA Finanz avea in portofoliu contracte CDS contra posibilitatii de intrare a Greciei in neplata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri