Warren Buffet, interesat de achizitii in Europa si Japonia

Omul de afaceri american Warren Buffet, considerat al doilea in ierarhia celor mai bogati oameni din lume, a declarat ca intentioneaza sa investeasca in strainatate, in special in Europa si Asia, o parte din cele 40 miliarde de dolari in numerar al companiei Berkshire Hathaway, pe care o controleaza. Reuters precizeaza ca Buffet, cu o avere estimata la 42 miliarde de dolari, detine functiile de presedinte si director general al grupului de asigurari si investitii Berkshire Hathaway.

La adunarea anuala a actionarilor, Buffet si-a anuntat intentia de a reduce disponibilitatile in numerar ale companiei pana la 10 miliarde de dolari, de teama deprecierii in continuare a dolarului. In Europa si Marea Britanie, a sustinut el, exista acum oportunitati de investitii, anuntand chiar ca Berkshire Hathaway ar putea prelua integral companii din Japonia. Sectoarele preferate de Buffet sunt cele din domeniul utilitatilor.

Grupul a realizat la sfarsitul saptamanii trecute prima achizitie in afara SUA, printr-un acord de preluare a 80% din firma israeliana Iscar Metalworking, in cadrul unei tranzactii care a evaluat compania la aproape cinci miliarde de dolari. Buffet este interesat si de asigurarile impotriva catastrofelor, precum uraganele, declarand ca este dispus sa piarda pana la sase miliarde de dolari in cazul unei astfel de calamitati. In 2005, Berkshire a pierdut 3,4 miliarde de dolari in urma acoperirii pierderilor provocate de uragane, reaminteste Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Setari Cookie-uri