Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat duminica, la un post american de televiziune, ca Israelul ar putea interveni militar inaintea Statelor Unite impotriva programului nuclear iranian, calificandu-l pe noul presedinte Hassan Rohani drept un "lup deghizat in oaie", relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Suntem mai aproape (de Iran) decat Statele Unite. Suntem mai vulnerabili. Deci, va fi necesar sa abordam aceasta intrebare, si anume cum sa oprim Iranul, poate chiar inaintea Statelor Unite", a avertizat Netanyahu intr-un interviu pentru postul CBS.

"In Iran exista un nou presedinte. El il critica pe predecesorul sau pentru ca a fost un lup deghizat in lup. Strategia sa este sa fie un lup deghizat in oaie, si anume sa zambeasca in timp ce fabrica bomba" atomica, a apreciat el.

"Ei se apropie de linia rosie. Nu au depasit-o inca", a declarat din nou premierul israelian, referindu-se la pragul incepand de la care Iranul va fi, in opinia sa, capabil sa fabrice prima sa arma nucleara. "Este necesar sa li se spuna, fara vreo ambiguitate, ca acest lucru nu va fi permis", a continuat el.

In opinia premierului israelian, Iranul dispune de aproximativ 190 de kilograme de uraniu imbogatit la un nivel de 20% din cele 250 de kilograme necesare in vederea fabricarii unei bombe atomice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri