Strainii vor putea sa cumpere cetatenia malteza platind 650.000 de euro (865.000 dolari), potrivit unei legi adoptate recent. Guvernul Maltei incearca astfel sa atraga bani la buget, scrie Slate.com.

Orice persoana cu o varsta de peste 18 ani si fara antecedente penale poate sa devina cetatean al Maltei, nefiind nevoie sa investeasca in aceasta tara sau sa locuiasca in statul insular.

Malta este o tara membra a Uniunii Europene si are o populatie de 418.000 de locuitori. Guvernul se asteapta la aproximativ 200 – 300 de personae care sa isi cumpere cetatenia in fiecare an. Noii maltezi vor putea sa calatoreasca liber oriunde in UE si vor beneficia de asemenea si de calatorii fara viza in Statele Unite ale Americii.

Malta nu este singura tara care “vinde” cetatenia. Cele mai ieftine oferte de acest gen se gasesc in zona Caraibelor. Antigua si Barbuda au instituit un program similar si cu acelasi pret chiar luna trecuta. In Dominica, cetatenia costa 100.000 de dolari.

In Europa, Cipru a micsorat pretul pentru obtinerea cetateniei de la 10 milioane de euro la 3 milioane de euro. Banii nu se platesc insa direct, ci trebuie sa vina sub forma de investitie in aceasta tara.

Citeste si:
Ce m─âsuri de sus╚Ťinere a mediului de afaceri adopt─â alte ╚Ť─âri din...
Coronavirus | Ce m─âsuri de...

In Austria, legea permite acordarea cetateniei celor care au oferit “servicii extraordinare” pentru tara. O firma specializata in repatrieri sustine ca a reusit sa asigure pasaport austriac clientilor care au investit 10 milioane de dolari.

Sursa foto: sxc.hu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »Citește și
Securitate: Suspiciuni de acordare ilegala a cetateniei romane
Setari Cookie-uri