Dupa o intarziere de aproximativ sase luni, deputatii germani din Bundestag au aprobat definitiv, vineri, proiectul de buget federal pe anul 2006, proiect care prevede un deficit de 38,2 miliarde euro.

La capitolul cheltuieli, proiectul prevede o suma de 261,6 miliarde euro. In schimb, un deficit de 38,2 miliarde euro este cu sapte miliarde euro mai mult decat cel inregistrat in 2005, informeaza Rompres.

Berlinul considera 2006 un an de tranzitie inainte de asanarea bugetara programata pentru 2007. Proiectul de buget pentru 2007 ar urma sa fie adoptat de consiliul de ministrii in cursul lunii viitoare.

Ministrul german de Finante, social-democratul Peer Steinbrck, a recunoscut recent ca exista riscuri serioase la adresa bugetului pe 2007, unul dintre punctele delicate fiind indemnizatia acordata somerilor de lunga lunga durata.

La randul sau, cancelarul Angela Merkel a estimat si ea ca situatia bugetara a Germaniei este una dintre problemele care trebuie rezolvate.

Germania a incalcat in fiecare an care a trecut din 2002 si pana in prezent prevederile Pactului de Stabilitate care limiteaza deficitul public la 3 % din PIB. Situatia ar urma sa se repete si in acest an cu un deficit estimat la 3,3 % din PIB. Revenirea sub pragul fixat de Pact ar urma sa fie posibila abia in anul 2007, in principal datorita majorarii Taxei pe Valoarea Adaugata la 19 procente incepand cu 1 ianuarie 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri