Un apel celebru realizat de Winston Churchill cu privire la crearea "Statelor Unite ale Europei", a fost reiterat de catre Viviane Reding, un membru important al Comisiei Europene, care a transmis celor 18 tari din Zona Euro ca ar trebui sa formeze o uniune fiscala si politica deplina, potrivit The Guardian.

Reding a spus ca exista un interes puternic pentru o adevarata uniune fiscala si in cele din urma politic. "In opinia mea, Zona Euro ar trebui sa devina Statele Unite ale Europei. La fel ca Winston Churchill, cred ca Marea Britanie nu va fi parte din acest proiect, dar ar trebui sa ramana un aliat apropiat al zonei euro federalizate, alaturi de care va continua sa imparta o piata comuna, o politica comerciala comuna si, speram, o agenda comun de securitate.", noteaza publicatia citata.

Vice-presedintele Comisiei Europene nu a atins in mod explicit un apropo cu privire la schimbarea Tratatelor constitutive ale Uniunii, insa Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a facut apel pentru schimbare majora, pentru "o federatie de state-natiune".

"Pentru membrii zonei euro, scopul final este de a asigura stabilitatea monedei euro ... In timp ce o moneda stabila este in mod evident esentiala pentru statele membre din afara Zonei Euro, interesul lor principal poate viza - de exemplu, mentinerea pietei unice pentru toate cele 28 de tari ale UE si accesul lor neingradit la aceasta. Acest lucru creeaza tensiuni puternice. Iar aceste tensiuni vor creste pe masura ce procesul de integrare al zonei euro devine mai puternic. Am facut pasi mari, dar va fi nevoie de mai multe reforme curajoase.", a mai spus Viviane Reding.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri