Miliardarul Petro Porosenko, favorit in sondaje, fostul premier Iulia Timosenko si Darth Vader, personajul din Razboiul Stelelor, se afla printre candidatii la alegerile prezidentiale din Ucraina, programate pe 25 mai. Pana acum, au fost inregistrate 46 de candidaturi.

Lista candidatilor inregistrati pentru alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai, data publicitatii dupa incheierea termenului in vederea depunerii dosarelor, include si personaje neasteptate, printre care liderul comunitatii evreilor, Vadim Rabinovici, si reprezentantul Partidului ucrainean al Internetului, Darth Vader, vazut adesea la manifestatiile din Piata Independentei din Kiev purtand casca neagra si pelerina eroului din seria Razboiul Stelelor.

Cel mai probabil, lista se va diminua considerabil dupa examinarea dosarelor candidatilor, care va continua pana la 4 aprilie. Campania electorala in vederea alegerilor prezidentiale din 25 mai s-a animat saptamana trecuta, dupa ce fostul premier Iulia Timosenko, in varsta de 53 de ani, si-a anuntat candidatura, parand decisa sa-si ia revansa in urma infrangerii suferite la scrutinul din 2010, cand a fost devansata de Viktor Ianukovici, potrivit Mediafax.

Miliardarul Petro Porosenko, favorit in sondaje si singurul oligarh care a sustinut deschis manifestatiile proeuropene de la Kiev, si-a anuntat la randul sau vineri candidatura pentru alegerile prezidentiale din Ucraina. El a primit sambata sustinerea fostului campion de box Vitali Kliciko.

Aflat in scadere in sondajele de opinie, Partidul Regiunilor al presedintelui demis Viktor Ianukovici l-a desemnat pe Mihailo Dobkin, fostul guvernator al regiunii rusofone Harkov, dar mai multi reprezentanti ai formatiunii au intrat, la randul lor, in cursa pentru alegerile prezidentiale, fara sa aiba sustinerea oficiala, printre care si fostul vicepremier Iuri Boiko.

La randul lor, nationalistii proeuropeni, Partidul Svoboda (Libertate) sustin candidatura liderului Oleg Tiagnibok, iar gruparea radicala Sector Dreapta il sustine pe Dmitro Iaros.

Sursa foto: Darth Vader/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri