Cipru poate reduce dependenta Europei Centrale de livrarile de gaze rusesti prin aprovizionarea Bulgariei si a altor tari din regiune, a declarat la Nicosina ministrul bulgar de Externe Kristian Vigenin, relateaza portalul incyprus.

"Cipru poate juca un rol important in proiectul coridorului nord-sud, furnizand gaze terminalelor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Grecia, care sa fie livrate apoi Bulgariei, Romaniei si Europei Centrale", a spus Vigenin dupa discutii avute luni cu omologul sau cipriot Ioannis Kasoulides, potrivit Mediafax.

Vigenin a adaugat ca este doar o idee care poate fi discutata, dar aceasta optiune exista, el exprimandu-si speranta intr-o colaborare stransa cu Cipru in aceasta problema. El a aratat ca Bulgaria nu poate inlocui integral gazele rusesti, dar ca exista posibilitatea ca Cipru sa devina, pe termen mediu, furnizor.

Cipru a descoperit un zacamant in largul coastei sudice a insulei cu rezerve estimate la 3.600-6.000 de miliarde de metri cubi de gaze si a accelerat activitatile de explorare a unor noi zacaminte. Vigenin a salutat totodata redresarea rapida a Ciprului din criza economica, el considerand ca autoritatile de la Nicosia sunt deja capabile sa isi imbunatateasca prezenta pe pietele financiare.

Transgaz obtine 60 milioane...
Citeste si: Transgaz obtine 60 MIL. euro de la BERD pentru gazoductul BRUA


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Transgaz primeste finantare pentru 12% din gazoductul BRUA