Sa faci o facultate in strainatate poate inseamna un avant important in viata profesionala. Deschiderea elevilor pentru studii in afara tarii este impinsa si de posibilitatea de a obtine burse care sa acopere costurile de invatare. wall-street.ro va prezinta mai jos tarile care atrag cei mai multi studenti straini pentru universitatile lor, potrivit The Guardian.

In studiul realizat de UNESCO, Statele Unite ale Americii atrag cei mai multi straini. Astfel, 740.482 de straini studiaza in universitatile acestui stat. SUA sunt recunoscute pentru Harvard, cea mai buna universitate din lume, dar si pentru universitatile Massachusetts Institute of Technology, Stanford, Princeton, University of California si Yale University, potrivit unui clasamentului Times Higher Education 2014.

Pe locul doi se afla Marea Britanie, cu 427.686 de studenti straini. Si UK este recunoscut in lume pentru universitatile sale. Cambridge ocupa locul 4 in topul celor mai prestigioase universitati de pe glob, urmata de Universitatea din Oxford.

Franta incheie podiumul in privinta preferintelor elevilor straini. Hexagonul a atras in universitatile sale 271.399 de persoane din afara tarii. Franta apare abia pe locul 77 in clasamentul celor mai bune universitati din lume, loc ocupa de Universitatea Sorbona din Paris.

Dupa SUA, Marea Britanie si Franta, lista continua cu Australia (249.588 studenti straini), Germania (206.986), Rusia (173.627), Japonia (150.617), Canada (120.960), China (88.979) si Italia (77.732).

Citeste si:
TOP 10: cele mai bune tari in care sa muncesti si sa traiesti in 2019
TOP 10: cele mai bune tari in...

Pe lista celor 20 de tari publicate de The Guardian nu se afla Romania, insa si-au facut loc Emiratele Arabe Unite, Egipt si Arabia Saudita.

Sursa foto: Prospat absolventi/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Iohannis: Cetatenii romani din Marea Britanie vor fi bine protejati